flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський апеляційний суд інформує громадян про роботу установи на період дії карантинних заходів

17 березня 2020, 08:54

З 12 березня до 3 квітня 2020 року на всій території України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 встановлено карантин з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.

З метою убезпечення населення від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, Сумський апеляційний суд на період з 16 березня до 03 квітня 2020 року встановлює особливий режим роботи, а саме скасовує всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо), та припиняє проведення особистого прийому громадян.

Разом з тим, керівництво Сумського апеляційного суду наголошує, що в установі продовжують функціонувати альтернативні шляхи звернення громадян:

Крім того, апеляційний суд звертається до громадян з проханням  бути соціально відповідальними,  утриматися від відвідин суду, якщо у них є ознаки будь-якого вірусного захворювання, та не наражати на небезпеку інших громадян. Зазначимо, що відповідно до вимог процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Надіслати до апеляційного суду даний процесуальний документ можна засобами зв’язку. Якщо ж особа бажає особисто приймати участь у справі, але не може прибути до суду з поважних причин, – необхідно повідомити про це суд по телефону чи електронною поштою. Працівники суду будуть оперативно реєструвати такі повідомлення та передавати головуючому судді у справі.

Одночасно просимо учасників судових процесів користуватися можливістю дистанційної участі у розгляді судових справ за допомогою відеоконференцзв’язку та утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають вашої обов’язкової присутності. Крім того, рекомендуємо всі необхідні документи (апеляційні скарги, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом тощо.

Закликаємо усіх відвідувачів суду з розумінням поставитись до  запроваджених превентивних заходів та максимально використовувати електронний формат доступу до судочинства. Актуальна інформація буде розміщуватися на офіційному вебсайті Сумського апеляційного суду та на його сторінці у мережі Facebook.