flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян та учасників судових процесів !

06 липня 2023, 15:56

У зв`язку з підвищеною небезпекою обстрілів території Сумської області з боку російської федерації та частішими випадками обстрілу області та міста Суми, з метою убезпечення життя та здоров’я відвідувачів суду, нагадуємо про можливість подання до суду документів (апеляційні скарги, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) дистанційно,  а саме в електронному вигляді на офіційну електронну адресу суду inbox@sua.court.gov.ua або через особистий кабінет в системі «Електронний суд», а також поштою, факсом тощо.

Крім того, відповідно до вимог процесуального законодавства, учасники справи мають право заявити клопотання про розгляд справи за їх відсутності або проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні відповідного суду. Надіслати до апеляційного суду зазначений процесуальний документ можна вище вказаними засобами зв’язку.

Якщо ж особа бажає особисто приймати участь у справі, але не може прибути до суду з поважних причин,- необхідно повідомити про це суд по телефону чи електронною поштою, надіславши клопотання про відкладення розгляду справи.

Закликаємо усіх відвідувачів суду з розумінням поставитись до ситуації, яка склалася в нашому регіоні та максимально використовувати електронний формат доступу до судочинства.