flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 15 лютого 2023 року на додачу до вже традиційних SMS-повідомлень реалізована можливість надсилання повісток і викликів за допомогою месенджера Viber

20 лютого 2023, 16:57

Про випуск оновленої версії програмного забезпечення автоматизованої системи документообігу суду, яка передбачає запровадження додаткового каналу електронної комунікації судів з учасниками судового процесу повідомило Державне підприємство "Інформаційні судові системи".

Відповідне нормативне підґрунтя закладено в оновленому Порядку надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі, затвердженому наказом ДСА України від 23.01.2023 №28 .

Реалізація цієї спільної ініціативи ДП «ІСС» і Державна судова адміністрація України у повній мірі відповідає вимогам процесуального законодавства та спрямована в першу чергу на економію коштів бюджету.

Алгоритм дій: за замовчуванням, система документообігу намагається відправити повістку через месенджер, в разі неможливості такої відправки, повістка відправляється як SMS.

 

Для того, щоб отримати повістку за допомогою Viber, необхідно подати до суду відповідну заяву.

Така заява підписується власноруч або кваліфікованим електронним підписом учасника судового розгляду.