flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський апеляційний суд призначив розгляд справ про колабораціонізм

15 червня 2022, 14:31

Наразі в провадженні апеляційного суду перебуває 2 кримінальні справи, в рамках яких орган досудового розслідування з’ясовує обставини можливої співпраці мешканців Сумщини з представниками РФ після початку широкомасштабної збройної агресії країни-агресора.

На 22 червня 2022 року 16 год. 00 хв. призначений перегляд законності обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловіку, який підозрюється у вчиненні особливо тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (Державна зрада вчинена в умовах воєнного стану). За даними слідства, чоловік збирав та передавав представнику іноземної спецслужби інформацію про місця перебування представників ЗСУ та інших військових формувань України, здійснював коригування вогню військовослужбовців РФ по території однієї з територіальних громад Сумської області.

Єдиний унікальний номер справи: 591/1884/22

На 05 серпня 2022 року 13 год. 30 хв. призначений розгляд апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми, якою суд першої інстанції відмовив у скасуванні повідомлення про підозру сумчанину, якому інкримінують спробу передати окупантам списки з установчими даними українських патріотів, у тому числі бійців місцевої тероборони.  Отримані відомості окупанти планували використати для викрадення, катування та вбивства українців, придушення національного супротиву на території регіону

Єдиний унікальний номер справи: 591/1305/22