flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський апеляційний суд залишив під вартою сумчанина, якого підозрюють у передачі стратегічної інформації представникам РФ

14 червня 2022, 14:51

Колегія суддів кримінальної палати апеляційного суду відмовила захиснику двадцятисемірічного чоловіка у звільненні його з під варти та обранні йому запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

На початку червня 2022 року Служба безпеки України звернулася до Зарічного районного суду м. Суми з клопотанням про застосування до підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (Державна зрада вчинена в умовах воєнного стану), запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сумчанина обґрунтовано підозрюють «у вчиненні умисних дій, спрямованих на підривну діяльність проти України», а саме передачі стратегічної інформації представникам країни-агресора. Суд першої інстанції клопотання органу досудового розслідування задовольнив.

Захисник з таким рішення суду не погодилася та оскаржила його в суді апеляційної інстанції. Просила скасувати ухвалу слідчого судді місцевого суду і обрати її підзахисному запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, оскільки він свою вину визнав, співпрацює зі слідством та працює лікарем в одному із медичних закладів обласного центру. Проте, апеляційний суд, враховуючи тяжкість вчиненого злочину, наявність ризиків у кримінальному провадженні, залишив без змін рішення суду першої інстанції, а апеляційну скаргу - без задоволення.