flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу неповнолітнього, який у центрі Сум завдав ножових поранень двом чоловікам, передано до Харківського апеляційного суду

30 липня 2020, 14:44

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду задовольнив подання голови Сумського апеляційного суду про направлення до іншого суду апеляційної інстанції кримінального провадження відносно юнака, який у травні 2015 року в центрі Сум завдав ножових поранень двом чоловікам, один з яких від завданих тілесних ушкоджень помер. Таке рішення було прийнято з огляду на неможливість утворити в Сумському апеляційному суді склад суду для розгляду даних матеріалів справи: із п’яти суддів, які працюють в судовій палаті з розгляду кримінальних справ, троє не можуть брати участь у розгляді даного кримінального провадження. Один суддя брав у ньому участь на стадії досудового розслідування, а двоє інших суддів не можуть розглядати справу, оскільки судом було задоволено клопотання сторони захисту про їхній відвід у зв’язку з тим, що у 2018 році вони були брали участь у розгляді даного кримінального провадження і, за результатами апеляційного розгляду, юнаку було скасовано виправдувальний вирок, а справу направлено на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, у грудні 2019 року вироком Зарічного районного суду м. Суми юнака було засуджено до 8 років позбавлення волі за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 115 КК України (Закінчений замах на умисне вбивство), ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. З таким рішення місцевого суду не погодилася ні сторона обвинувачення, ні сторона захисту і в січні цього року звернулися до Сумського апеляційного суду з апеляційною скаргою.