flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Директор КП «Міськводоканал» оскаржує домашній арешт

26 травня 2021, 13:53

25 травня 2021 року до Сумського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга керівника комунального підприємства на ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми, якою йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло за місцем проживання з 21 год. 00 хв. до 07 год. 00 хв. наступного дня.

Органи досудового слідства підозрюють директора «Міськводоканалу» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 367 та частини 4 статті 368 КК України. А саме - у несумлінному ставленні чоловіка до власних службових обов’язків, внаслідок чого очолюваному ним підприємству за несвоєчасну сплату рентних платежів було нараховано штрафні санкції та пеню у розмірі 2,6 млн грн.

Крім того, очільнику комунального підприємтсва повідомлено про підозру у одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах. За версією слідства, керівник КП «Міськводоканал», який є депутатом Сумської міської ради, отримав неправомірну вигоду за голосування щодо надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою на встановлення меж земельних ділянок на території міста.

Єдиний унікальний номер справи в ЄДРСР: 592/6162/21