flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський апеляційний суд переглядатиме відсторонення від посади директора «Міськводоканалу»

26 травня 2021, 13:51

Відповідна апеляційна скарга від керівника комунального підприємства надійшла до апеляційного суду 25 травня 2021 року. Зокрема, апелянт просить скасувати ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми, якою було задоволено клопотання органу досудового розслідування  про його відсторонення від посади директора КП «Міськводоканал».

 Органи досудового слідства підозрюють директора «Міськводоканалу» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 367 та частини 4 статті 368 КК України. А саме - у несумлінному ставленні чоловіка до власних службових обов’язків, внаслідок чого очолюваному ним підприємству за несвоєчасну сплату рентних платежів було нараховано штрафні санкції та пеню у розмірі 2,6 млн грн.

Крім того, очільнику комунального підприємтсва повідомлено про підозру у одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах. За версією слідства, керівник КП «Міськводоканал», який є депутатом Сумської міської ради, отримав неправомірну вигоду за голосування щодо надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою на встановлення меж земельних ділянок на території міста.

Єдиний унікальний номер справи в ЄДРСР: 592/6149/21