flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тимчасово невиїздний: керівника ТОВ «СМНВО» обмежено у праві виїзду за кордон

12 травня 2021, 10:46

Сумський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон директора ТОВ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання». Таке рішення колегія суддів Сумського апеляційного суду прийняла вчора, 11 травня.

У березні цього року державний виконавець на користь групи стягувачів звернувся до Зарічного районного суду м. Суми з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівника машинобудівного підприємства. Своє подання обґрунтовував тим, що  очільник товариства ухиляється від виконання судових рішень, перешкоджає в доступі до майна, яке потребує опису та реалізації з метою погашення заборгованості із заробітної плати, що виникла перед працівниками підприємства, та не з`являється на виклики державного виконавця.

Місцевим судом подання держвиконавця було задоволено. Проте, з таким рішенням не погодилась представник директора підприємства-боржника та подала апеляційну скаргу. Адвокат, зокрема, просила скасувати ухвалу суду першої інстанції та відмовити державному виконавцю у задоволенні його подання, оскільки на даний час ТОВ «СМНВО» всіляко сприяє погашенню заборгованості, яка виникла у підприємства перед працівниками, а саме - самостійно надає перелік майна для реалізації тощо.

Розглянувши матеріали цивільної справи, Сумський апеляційний суд відмовив адвокату керівника ТОВ «СМНВО» у задоволенні апеляційних вимог. Колегія суддів погодилася з тим, що встановлені обмеження були дієвими. Зокрема, такі заходи спонукали керівника підприємства сприяти виконанню рішень щодо погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками заводу. А саме – надати державному виконавцю перелік майна товариства для опису та його подальшої реалізації.

Рішення Сумського апеляційного суду набрало законної сили з моменту проголошення і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.