flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський апеляційний суд звернувся до Верховного суду з поданням про вирішення питання підсудності справи про розгін Майдану

27 квітня 2021, 17:00

Для апеляційного перегляду даного кримінального провадження в Сумському апеляційному суді не можливо утворити склад суду.

Така ситуація склалася внаслідок того, що в кримінальній палаті апеляційного суду на даний момент працює лише двоє суддів. Відповідно до затверджених Засад використання автоматизованої системи документообігу лише з їхнього числа може бути визначений суддя-доповідач у даній справі. Проте, 20 квітня 2021 року обоє суддів-криміналістів заявили самовідводи у зв’язку з тим, що згідно зі статтею 75 Кримінального процесуального кодексу України не можуть брати участь в цьому кримінальному провадженні. Заяви суддів були задоволені.

Таким чином, відповідно до вимог статті 34 Кримінального процесуального кодексу України голова Сумського апеляційного суду звернувся до Верховного суду з поданням про направлення даного кримінального провадження до іншого суду апеляційної інстанції для подальшого розгляду справи по суті.

Нагадаємо, що вироком Білопільського районного суду Сумської області прокурора прокуратури міста Суми та слідчого національної поліції було виправдано  у зв’язку з недоведеністю їх винуватості у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 372 Кримінального кодексу України, а саме – притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності. Мова йде про учасників Революції Гідності у м. Суми.