flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У трьох працівників Сумського апеляційного суду виявили COVID-19

05 квітня 2021, 14:12

У приміщеннях суду було проведено повну санітарну обробку.

Наприкінці березня цього року Міністерство охорони здоров’я додало Сумську область до «червоної» карантинної зони. Тож наразі  на території Сумщини діють нові карантинні обмеження. Причиною посилення протиепідеміологічних заходів стало суттєве зростання пацієнтів, хворих на COVID-19. Так, лише за минулу добу в області коронавірус підтвердили у 428 людей. Серед мешканців області, які наразі хворіють, і троє працівників Сумського апеляційного суду.

Разом з тим, метою забезпечення доступу громадян до правосуддя Сумський апеляційний суд не припиняє здійснення судочинства. Для того, щоб максимально убезпечити відвідувачів та працівників суду від небезпечного інфекційного захворювання, в приміщенні суду проводяться санітарно-профілактичні заходи: обеззараження поверхонь дезінфікуючими засобами, кварцовими лампами, дотримання маскового режиму, проведення температурного скринінгу.

В свою чергу громадян, які приходять до суду, апеляційний суд просить дотримуватися масочного режиму, утримуватись від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання (слабкість, кашель, утруднення дихання тощо) та обробляти руки дезінфікуючим засобом.

Крім того, нагадує, що в учасників судових справ є можливість подання до суду документів (апеляційні скарги, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) дистанційно, а саме в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@sua.court.gov.ua, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», а також поштою чи факсом. Також в холі приміщення установи встановлено скриньку для документів. Адміністрація суду просить відвідувачів суду залишати кореспонденцію в скринці. Відповідальні особи щогодини вилучають документи та оперативно їх реєструють. У разі необхідності термінового подання документів, громадяни, перебуваючи у приміщенні суду, можуть зателефонувати за внутрішніми телефонами:

  • канцелярія суду (щодо прийняття документів)- 173
  • цивільна канцелярія - 175
  • кримінальна канцелярія - 108
  • приймальня – 111

Також зазначимо, що відповідно до вимог процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза приміщенням суду, зокрема за допомогою сервісу EASYCON.

Взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції можуть зареєстровані та авторизовані за електронним цифровим підписом користувачі сервісу. Щоб взяти участь у судовому засіданні дистанційно, необхідно:

Подати до суду заяву про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду не пізніше ніж за 5 днів до початку судового засідання. В заяві обов’язково вказується:

  • назва суду;
  • номер справи;
  • дата та час судового засідання;
  • своє прізвище, ім’я, по-батькові;
  • свій статус у судовій справі;
  • електронну адресу, яка використана користувачем для реєстрації в "EASYCON";
  • свій номер телефону.

Авторизуватися в «EASYCON» за допомогою власного ЕЦП не менше, ніж за 10 хв. до початку судового засідання.

Перевірити роботу свого обладнання (камера, мікрофон, динаміки (навушники) внизу головної сторінки сервісу за посиланням та перевірити налаштування обладнання.

Перейти на головній сторінці до розділу «Судові засідання (відеоконференція)» (або Меню – МОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ). Чекати запрошення від секретаря судового засідання приєднатися до конференції.